0850 307 05 13

Hava kargo

 

Hava kargo ETD Logistics olarak, büyük havayolları ile kurduğumuz güçlü ilişkiler ve Uluslararası Hava Taşımacılığı Otoritesi (IATA) lisansımız sayesinde, dünyanın her yerine tüm paketlerinizi zamanında teslim ediyoruz. Uluslararası acente ağımız dünya çapında hava taşımacılığında anahtar teslim hizmet vermektedir.
Hava Taşımacılığı, ürünlerin ülkeler içinde veya ülkeler arasında “hava yoluyla” taşınmasına olanak sağlayan bir iş koludur. Kargo hizmetlerinin %8’i hava yoluyla sağlanmaktadır. Taşınan ürünler genel olarak yatırım ürünleri, ileri teknoloji ürünleri, otomotiv ve kimya parçaları, mekanik parçalar, ısıya duyarlı ürünler ve malzeme değeri yüksek hammaddelerdir. ETD Lojistik hava kargo alanında yüklerinizi güvenle taşır.
hava kargo ilişkin gereklilikler, SHT-17.6 Sayılı Hava Taşımacılığı ve Posta Güvenliği Talimatı’nda belirtilmiştir. Bu direktife göre kuruluşların yetkili temsilci ve bilinen gönderici olmalarına izin verilmektedir. Yetkili acenteler A grubu ve B grubu olmak üzere iki gruba ayrılır. Güvenlik kontrollerini karşılayan acentelerin A Grubu onayı, güvenlik uygulamasını gerçekleştiremeyen acentelerin ise B Grubu Yetkili Acente onayı alması gerekmektedir. Hava kargo ile Dünya çapındaki hizmet ağımızı kullanarak müşterilerimize hızlı ve ekonomik çözümler sunuyoruz.

Türkiye’de E-awb sistemini ilk uygulayan firmalardan biri olarak, hava kargo operasyonlarını gerçekleştirmek için teknoloji geliştirme konseptinden ve e-freight uygulamasından yararlanıyoruz.

Global ve bölgesel konteyner firmaları ile özel anlaşmalar ve geniş acente ağımız ile uluslararası konteyner taşımacılığı hizmetlerini (tam ve parsiyel) kapıdan kapıya, tek taraf bazında sunuyoruz.

hava kargo İthalat ve ihracat müşterilerimize küresel ticarette rekabet avantajı sağlayacak özel çözümler sunuyor ve uluslararası bir forwarder olarak uluslararası standartlara uygun hava kargo konteyneri hizmetleri sunuyoruz.

Küresel ekonomi ve serbest piyasa ekonomisi bağlamında hava kargo taşımacılığının önemi her geçen gün artıyor. Hava taşımacılığı, her gün yapılan yeni testlerle sürekli olarak gelişmektedir. ETD Logistics, yüksek standartlardaki hizmet, hız ve güvenlik nedeniyle hava kargo taşımalarında tercih ediliyor. Diğer lojistik hizmetleriyle karşılaştırıldığında havayolu taşımacılığının kısa sürdüğünü görebilirsiniz.
Çeşitli havayolları hizmet verdiğinden esnek planlama mümkündür. Küçük ve hacimli paketlerin yanı sıra hassas paketler de zarar görmeden taşınmaktadır. Transit iletişim verimlidir ve aynı zamanda depolama maliyetleri de azalır.
Bozulabilir kargoların piyasa değeri hız faktörü ile korunmaktadır. Lima Lojistik, çözüm odaklı hizmet anlayışıyla hava taşımacılığında katma değer yaratmaktadır. Acil eşya taşımacılığının başında hava kargo taşımacılığı gelmektedir. Her mesafeye nakliye hızlıdır. Çeşitli ülkelere günlük olarak kargo sevkiyatı yapılmaktadır. Büyük ürünlerin taşınmasından belgelerin yüklenmesine kadar her türlü kargo hava yolu ile taşınmaktadır.
Tüketiciye güvenli bir şekilde ulaşan gönderiler için en iyi fiyatlandırma seçenekleri sunulmaktadır. ETD Logistics, uluslararası olarak gönderilen gönderiler için sigorta sunmaktadır. Hava kargo taşımacılığında ticari uçaklar kullanılmaktadır.
hava kargo Firmaların göndermek istediği ürünler kara yoluyla adrese teslim alındıktan sonra paketlenmektedir. Bir sonraki adım uçakla havalimanına ulaştırmaktır. Yurt dışına da sorunsuz teslimat mümkündür. Gönderilen ürünler neredeyse her gün teslim edilir.

Global şirketimiz ETD Logistics, IATA (Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği – Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği) ve FIATA (Uluslararası Taşımacılık Dernekleri Federasyonu – Uluslararası Taşımacılık Dernekleri Federasyonu) belgeleriyle dünyadaki tüm büyük havayolları ile işbirliği yapmaktadır.
hava kargo ETD Logistics olarak, konsolide, ekspres, kapıdan kapıya, refakatçi, komple ve intermodal hizmetler sunmak için dünya çapında yaygın acente ağımız, kalifiye personelimiz ve güçlü altyapımızla hızlı ve kapsamlı uluslararası taşımacılık hizmetleri sunuyoruz.

Hava kargo alanında Müşterilerimiz için stratejik iş ortağı olma düşüncesiyle, dünyanın dört bir yanına yayılmış güçlü iş ağımızla komple charter uçak kiralama, üçüncü ülke taşımacılığı, bozulabilir ve tehlikeli madde taşımacılığı ve yer garantili kontrat hizmetleri de sunuyoruz. dünya Biz buradayız.

Teslimat güvenilirliğini ve verimliliğini garanti ediyoruz. Optimum rotalar, sigorta ve güvenlik garantileri ve esnek lojistik, bizimle ortaklığın faydalarından sadece birkaçıdır. Ofislerimiz olduğundan, 19 yıllık tecrübemiz her iki ülkede de yüksek verimliliği korumamıza olanak tanıyor.
Hedefe bağlı olarak, hedeflenen konsolide gönderiler için hava taşımacılığı, karayolu, deniz ve demiryolu taşımacılığı dahil olmak üzere çeşitli teslimat seçenekleri sunuyoruz. Firmamız geniş bir depolama altyapısına sahiptir. Türkiye’nin her yerinden adres dahil olmak üzere lojistik taşımalar gerçekleştiriyoruz. Yurt dışına gönderim yapıyor musunuz ETD Lojistik ile çok kolay!

17 Aralık 1903’te Wright Kardeşler tarafından yapılan ilk kontrol edilebilir uçuş testi, küreselleşen dünya ve serbest piyasa ekonomisi bağlamında önemi giderek artan hava taşımacılığının temellerini attı. Wright kardeşlerin 16 beygir gücündeki uçakla uçuş deneyi yalnızca 12 saniye sürdü ancak bu çok önemli çünkü insanlara uçabilmeye dair bir vizyon kazandırıyor. Havacılık tarihinde dönüm noktası olan bu deneyden bu yana hava taşımacılığındaki denemeler ivme kazanmış ve her geçen gün yeni ilerlemeler kaydedilmiştir.
İkinci Dünya Savaşı’na kadar süren bu gelişme süreci, 1945’teki durum nedeniyle kesintiye uğramış, ancak savaştan sonra yeniden hızlanmıştır. Savaştan sonra dünya düzeni normalleşmeye başladıkça hava taşımacılığının geliştirilmesine yönelik yatırımlar arttı ve özellikle savaş sırasında lojistik ihtiyaçların karşılanma hızı öne çıktı. Hava yoluyla yolcu taşımacılığı, 1950’li yılların başında kitle turizminin başlamasıyla birlikte, uluslararası ve uzun mesafeli seyahatlerin gelişmesine olanak sağlamıştır. Bu çerçevede dünyanın pek çok yerinde hava taşımacılığının serbestleşmesi gerçekleşmiş ve liberalleşmeye eşlik eden küreselleşme ve ticarileşmenin bir sonucu olarak hava taşımacılığına olan talep hızla artmıştır.
Hava kargo Günümüzde uluslararası lojistik alanında hizmet almak isteyen firmaların temel beklentisi, lojistik firmalarının katma değerli hizmetler sunabilmek için hız, güvenlik ve hizmet kalitesini anlamasıdır. Bir hizmet türü olarak hava taşımacılığının müşteri beklentilerini aşan hızlar sunması beklenebilir, ancak taşıma maliyetlerinin yüksek olması ve hava koşullarının büyük hacimli ve büyük tonlarca kargonun taşınmasını etkilemesi planlama gerektirir ve bazı dezavantajları da vardır. . ancak faydalı yönleri de göz önüne alındığında hayati önem taşımaktadır.

Hava kargo Diğer lojistik hizmetlerine göre taşıma süresi çok kısadır. Birden fazla havayoluyla esnek planlama avantajına sahip olursunuz. Havayolunun lojistik sisteminin hızlı çalışması nedeniyle gümrük/transit prosedürleri basitleştirildi. Az miktarda kargo taşımak mümkündür. Hassas paketleri zarar görmeden taşıyabilirsiniz. Hava taşımacılığının en önemli avantajı sayılan hız unsuru,
Bu, bozulabilir kargonuzun piyasa değerini korumanıza, depolama maliyetlerini azaltmanıza ve taşıma süreci boyunca daha etkili iletişim kurmanıza yardımcı olur.
hava kargo Son yıllarda ortaya çıkan ticari yapı ve hizmet sektörlerinin çeşitliliği nedeniyle, havalimanından havalimanına hava taşımacılığı tek başına beklentileri aşmaya başlıyor. Uluslararası hava taşımacılığı sektöründe yer alan lojistik firmaları arasında temel lojistik hizmetlerinin yanı sıra gümrükleme, paketleme, depolama ve eve teslim gibi katma değerli hizmetleri de sağlayabilenler bir adım öne çıkmaktadır. ETD Lojistik olarak, faaliyet gösterdiğimiz diğer uluslararası lojistik hizmetlerinde olduğu gibi hava taşımacılığında da çözüm odaklı hizmet anlayışını sürdürmeye, hava taşımacılığında katma değerli hizmetler sunma anlayışına sahip olmaya devam ediyoruz.Asla pes etmeyin.

Genel kargo: Özel bakım ve depolama gerektirmeyen, tehlikeli madde, çabuk bozulan veya hayvan kategorisine girmeyen kuru, temiz kargoya “genel kargo” denir.
verilmiş.
Özel Kargo: Özel taşıma ve depolama gerektiren kargo. Bu paketlerin taşınması, kabul, işaretleme, yükleme ve istiflemeye ilişkin özel kuralların uygulanmasını gerektirir. Tehlikeli maddeler, canlı hayvanlar, değerli bagajlar, ağır veya özel bagajlar özel olarak tanımlanmış bagaj gruplarına girmektedir.
Havayolu kargo belgeleri

Konşimento (AWB): Hava kargo ile bir noktadan başka bir noktaya gönderilen bir gönderi, bu gönderinin taşıyıcısı, göndericisi, alıcısı, bu gönderinin taşıma koşulları ve gönderinin değeri. Değerli eşyaların, canlı hayvanların, mezar eşyalarının, tehlikeli malların veya bozulabilir malların nasıl taşınacağı. Hava kargosunun kapladığı hacmi ve ağırlığı belirleyen ve düzenleyen bir hava taşıma belgesidir. Bu hem bir yasa tasarısı hem de bir politikadır.
Ara Konşimento: Gönderici adına düzenlenen ve birleştirilmiş gönderiler için düzenlenen orijinal hava konşimentosu. Temel şekli ana konşimentodan çok az farklıdır. Geçici Konşimento, IATA nakliye acentesi Freight Forwarder tarafından hava taşımacılığı için düzenlenen ve kargonun teslim alındığını belgeleyen sözleşmeye dayalı bir belgedir. Kargo Manifestosu: Hava kargo taşımacılığında taşınacak eşyaların özelliklerini, gerekli taşıma koşullarını, teslim yeri ve şeklini vb. açıklayan kargo manifestosudur.
Gönderi Transfer Manifestosu: Transfer manifestosu, bir gönderinin iki şirket arasında transfer edildiğini belirten bir belgedir. Transfer manifestosunun en büyük avantajı gecikmelerden, hasarlardan ve kayıplardan kimin sorumlu olduğunu açıkça belirtmesidir.
Ücret Düzeltme Bildirimi: Yanlış hesaplama, beyan edilen ağırlığın fazla veya az olması, yanlış ücret veya diğer gümrük vergileri nedeniyle oluşabilecek hataların düzeltilmesi için kullanılan belgedir.
Navlun Faturalandırması Not: Konşimentoda yer almayan ancak gönderici tarafından ödenmesi gereken bazı ücretler talep ederseniz. Konşimentoda belirtilmeyen ancak alıcının borçlu olduğu bazı masrafları tahsil etmek veya hava kargonun teslim edilememesi durumunda ödenmek üzere konşimentoyu elinde bulunduran taşıyıcının üstlendiği masrafları tahsil etmek için kullanılır. Teslim Almama İhbarı: Son taşıyıcı tarafından düzenlenen ve konşimentoyu elinde bulunduran taşıyıcıya en kısa sürede teslim edilen bir belgedir. Bu belge, paketin 14 gün içinde varış noktasına ulaşmaması, alıcının paketi kabul etmeyi reddetmesi veya paketin teslimatını veya taşınmasını engelleyen başka nedenlerin bulunması durumunda düzenlenir.
Kargo Hasar Raporu: Kargonuzun yıpranmasına sebep olan iç veya dış hasarları belirten ve gerekli aksiyonların alınabilmesini sağlayan formdur.
Gönderi İnceleme Raporu: 3 hafta içerisinde bulunamayan kayıp gönderiler için oluşturulan rapordur.

hava kargo Gelişmiş lojistik çözümlerimizle hava taşımacılığı ihtiyaçlarınıza kapsamlı çözümler sunuyoruz. Profesyonel kadromuz, geniş acente ağımız ve havayolları ile olan kapsamlı iş ortaklıklarımız sayesinde, kargonuzu dünya çapında zamanında teslim etmeyi ve işinizin sorunsuz yürümesini sağlamayı taahhüt ediyoruz.

servisimiz

Havaalanından havaalanına teslimat
Havaalanından kapınıza teslimat
Kapınızdan havalimanına teslimat
kapıdan kapıya teslimat
kiralama hizmeti
Tehlikeli malların taşınması
Bozulabilir maddelerin taşınması
Çeşitli ulaşım modları
Trafik sıkışıklığı

ETD lojistik olarak teknik altyapımız, eğitime verdiğimiz önem, müşterilerimize çözüm odaklı yaklaşımımız ve rekabetçi fiyatlarımızla işinizi desteklemeyi ve avantajınızı değerlendirmeyi önemsiyoruz.

Hava kargo güvenli, hızlı ve esnek olması nedeniyle popüler bir ulaşım şeklidir. Ayrıca farklı türdeki bagajları taşıyabildiğinden birçok avantajı da vardır. Havayolu kargo türleri üç ana kategoriye ayrılır: genel kargo, özel kargo ve tehlikeli maddeler.

Özel kargo kategorisinde pek çok kargo türü bulunmaktadır. Depolama, taşıma ve taşıma için özel koşullar geçerlidir. Hava kargonun bir türü olan özel kargo hakkında daha fazla bilgi için lütfen aşağıya bakınız.

Canlı Hayvanlar: Taşınan hayvanları içeren taşıma birimleri IATA canlı hayvan düzenlemelerine uygun olmalıdır. Taşıma ünitesinin doğru etiketlenmesi çok önemlidir. Çabuk bozulan bitki ve gıdalar: Isı, basınç, nem gibi etkenlerle bozulma veya bozulma riski taşıyan malzemelerdir. Bu nedenle oldukça hassas kabul edilirler. Çiçek, sebze, meyve, balık ve et gibi ürünler bu sınıfa girer. Islak Kargo: Nem veya rutubet salabilen veya IATA Tehlikeli Mallar Mevzuatına tabi olmayan ancak sıvı oluşturabilen kargo. Bu ürünler istifleme aşamasında dikkat gerektirdiğinden su geçirmez kaplarda taşınmalı ve kapların uygun şekilde etiketlenmesi gerekmektedir. Ağır Mallar: Otomobil ve makine gibi yükleri ifade eder. Ürünün özelliklerine göre taşıma ekipmanlarının özelliklerinin uygun şekilde ayarlanması gerekmektedir. Değerli Eşyalar: Buna altın, elmas gibi değerli metaller ve hisse senedi gibi emtialar dahildir. Bu kapsama giren ürünler, hava kargo lojistik taşımacılığında karma gönderilere dahil edilemez. Gönderiler değer etiketlerine sahip olmalı ve uygun şekilde paketlenmelidir.

Hava kargoda Tehlikeli maddeler elbette sıkı kontrollere tabidir ve yalnızca özel koşullar altında hava lojistiği yoluyla taşınabilir. Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü standartlarına göre hava kargo ile taşınan tehlikeli maddelerin aşağıdaki özelliklere sahip olması gerekmektedir:

Madde suyla temas ettiğinde yanıcı gaz çıkarıyorsa,
Madde hızlı tutuşmaya eğilimli ise,
Katı, çarpma veya sürtünme sonucu yanma ve patlama özelliği gösteriyorsa,
Bir madde dinlenme halindeyken oksijen gazı çıkardığında,
Madde göze zararlı ise,
Malzemenin kendiliğinden ayrışarak patlamaya neden olması durumunda,
Kaptaki sıvı maddenin parlama noktası 60,5 derece veya daha az, gerçek kaynama noktası ise 35 derece veya daha az ise,
Bir madde diğer maddelerle reaksiyona girme özelliğine sahip olduğunda.

Hava kargo türleri arasında tehlikeli madde sınıfı ürünler, taşıma esnasında dikkat edilmesi gereken en önemli kargo grubudur. Tehlikeli maddelerin taşınması sırasında bu maddelerin uygun şartlarda taşınmasına dikkat edilmelidir. Yüklemeden istiflemeye, taşımadan etiketlemeye kadar hava taşımacılığının her aşamasında uygun teknoloji kullanılmalıdır.

Hava kargo taşımacılığında kullanılan belgeler ulusal ve uluslararası standartlara göre derlenerek şirketin güvenli bir şekilde çalışması sağlanmaktadır. Lojistik operasyonlarda en sık kullanılan belgeler şunlardır:

Konşimento: Aktarımı yapılan ürünün alıcısı, göndericisi ve taşıyıcısına ilişkin bilgilerdir. Ürün değeri ve nakliye koşulları. Ürün hacmi ve ağırlığı gibi bilgileri içerir.
geçici konşimento
kargo manifestosu
nakliye manifestosu

Hava kargo hizmetlerinden gerekli evrakların bulunması sürecin tamamlanması açısından oldukça önemlidir.

hava kargo Havacılık sektörü artık diğer ulaşım türlerine göre çok daha fazla ilgi odağında.
Bu ilgi her geçen gün artıyor. Endüstri tamamen hava yolculuğuyla ilgilidir.
İlk zamanlardan bu yana sürekli bir değişim süreci yaşandı. Hava taşımacılığında kullanılan araçlar çok hızlı ve dolayısıyla kargo araçlarıdır.
En kısa sürede ulaşımı ayarlayacağız. Ancak hava yolu
Navlun, birim ağırlık başına maliyeti en yüksek olan taşıma şeklidir. Ancak
Günümüzün uluslararası rekabeti bu türün gelişimini hızlandırmıştır. modern
Havalimanları, son teknoloji araçlar, artırılmış kapasite, gelişmiş depolama
Hava kargo sisteminin varlığı, hava kargo taşımacılığının kapsamlı bir şekilde uygulanmasına olanak sağlar.
Tanımak Birçok hava taşımacılığı nakliyecisi için süreç karmaşık ve bürokratiktir
İşlem fazlalığı nedeniyle doğrudan havayollarına bağlanmak yerine,
Uzman bir şirketle iletişime geçmek daha iyidir. hava kargonuz
Taşımacılık ve lojistik firmalarında kapıdan kapıya koli teslimatına yönelik lojistik hizmetlerine olan talep
Faaliyet alanının daha da gelişmesini sağlamak. Çeşitli kökenlerden lojistik şirketleri
Alınan yükleri toplu yük, hacim ve ağırlık şeklinde toplayarak,
hava kargo Lojistik firmaları için uluslararası standartlar açısından en ekonomik paketleme yapılabilmektedir.
Yüksek kaliteli hizmet müşterinin maliyetini azaltabilir.

İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra hava kargo büyük gelişme kısa sürdü.
Kısa sürede hızlı teknolojik ve yapısal değişimlere uğrayan bir ulaştırma sektörü haline gelmiştir.
gelmek. Özellikle trafiğin hızından dolayı insanların ve eşyaların hareketinde önemli rol oynamaktadır.
İlerleme kaydettim.
Bir yandan havayolunun faaliyet, yönetim ve hizmetlerinin kalitesi ve kapsamı;
Büyük kapasite, düşük yakıt tüketimi, düşük gürültü,
Serbestleştirme, özelleştirme, emisyonları dikkate alarak uçak geliştirme,
Sektörün daha ticari bir yapıya dönüştürülmesi ve işbirliklerinin oluşturulması, sektörün yapısının
Ve sektörü tüketici odaklı bir pazara dönüştürdük.
Turquie, kıtaların kavşağında bulunan uluslararası bir havaalanıdır.
Ulaşımda önemli ve stratejik bir konuma sahiptir.

hava kargo Türkiye’de sivil havacılığın tam anlamıyla gelişmesi İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra başladı. ile ilgili
Dönem, uçakların modernizasyonuna ve yeni havalimanlarının inşasına odaklandı.
Verilen. 1949 yılında Bayındırlık Dairesi Havaalanı Bürosu kuruldu. Devlet Hava Meydanları İşletmesi 1956 yılında kanunla kurulmuştur.
Havalimanının işletilmesi ve uçuş emniyetinin sağlanması bu kuruluşa emanet. Hava Taşımacılığı Bölümü, Sivil Havacılık Numarası 2920, 14 Ekim 1983’te kabul edildi
Özellikle 1980’lerin sonlarından itibaren mevzuatın yürürlüğe girmesiyle
Büyük ilerleme kaydettik. Bu süre zarfında modernizasyon ve
Bir standardizasyon programının parçası olarak filo geliştirmeye başlamak,
Uluslararası uçuşlar ekonomik olarak yurt içi uçuşlara göre daha avantajlıdır.
çizgi gözlendi. Aynı dönemde ticari havayolu şirketlerinin sayısı, filoları,
Sektörden alınan pay da ciddi oranda arttı. İşletme sermayesinin nispeten kısa olması
hava kargo Eski uçakları çalıştırmanın, bakım ve onarım seçeneklerinin ve diğer altyapı seçeneklerinin dezavantajları.
Faaliyetin her kademesinde nitelikli personelin yetersiz ve zor sağlanması.
Genel olarak ticari havayollarından yetersiz destek
Bir problem vardı. Havacılık mekaniği, uçak, yedek parça ve aksamlarına ilişkin gümrük kanunlarına uygun
Yedek motor ithalatı ve ihracatına ilişkin makaleler sıralandı, Milli Havacılık
Taşıyıcılara gerekli ekipmanlar sağlanmalıdır.

hava kargo taşımacılığı. Gönderici (lojistik şirketi) ile hava kargo taşımacılığı
Havayolu ile imzalanan belgeye “Hava Taşımacılığı Senedi” adı verilmektedir.
Bu uygulama “Havayolu Konşimentosu – AWB” çerçevesinde gerçekleşmektedir. Bir noktadan diğerine bireysel veya grup gönderileri için Hava Konşimentosu (AWB)
da kullanılabilir. Bu sözleşmede “söz verilen işi yapmak” ifadesi.
Buna göndericilerin, taşıyıcıların ve alıcıların hakları da dahildir. Alıcı sözleşme ortağı değildir ancak taşıyıcıya karşı yükümlülüklerini yerine getirir.
Aksi takdirde konşimento ve hava konşimentosunu teslim alma hakkına sahiptir. Gönderici (dağıtım şirketi) ile taşıyıcı arasında bir hava taşıma sözleşmesi yapılır.
Alıcılar bu tür sözleşmelere doğrudan dahil değildir. Ancak bu taşıma sözleşmesi
Amaç, alıcının yararına taşımanın başarıyla gerçekleştirilmesidir.

hava kargo Öte yandan sözleşmenin tarafları (alıcı, taşıyıcı, gönderen)
Tanımladığınız sorumluluklarınız dışında iş atayamazsınız. Örneğin, alıcı
Taşıma sözleşmesine göre taşıma bedelini ödemesi beklenemez. Alıcının nakliye maliyeti
Bedelin ödenmesi yalnızca alıcı ile gönderici arasında yapılan ticari sözleşmeye tabidir. Gönderiyi teslim aldıktan sonra, alıcı gönderiyi hava konşimentosu kapsamında alacaktır.
ödemek Taşıma sözleşmesini reddetme hakkı yalnızca taşıyanındır. hava durumu
Karayolu yük taşımacılığının anlaşılmasını kolaylaştıracak ulusal ve uluslararası yasa ve düzenlemeler.
Düzenleyici hususlar çok önemlidir. uluslararası hava trafiğinde
Varşova Sözleşmesi, Lahey Protokolü, Uluslararası
Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) ve Birleşmiş Milletler düzenlemeleri geçerlidir
sözleşmeler oluşturur. Türk hukuku anlamında hava kargo taşımacılığına ilişkin hukuki yetki.
Bu bir bakanlık. Devlet Havaalanı Müdürlüğü ve Sivil Havacılık Müdürlüğü
havacılık endüstrisi akreditasyon kuruluşudur. Yasal düzenleme “sivil havacılık”.
Bu durum hava kargo kanun ve ilgili yönetmeliklerle öngörülmüştür. Türk hava kargo taşımalarında gümrük prosedürleri yaygındır
Gümrük memuru tarafından yapılır. Havayolu (lojistik şirketi IATA acentesi ise)
Nakliye şirketinin yasal temsilcisi olarak her türlü işi yapmaya yetkilidir.

Hava kargo tarihsel gelişimi açısından diğer taşımacılık türleri ile kıyaslanmaktadır.
Daha yeni olmasına rağmen
Şekillenmeye başlıyor. Hava taşımacılığında hacim ve ağırlık görecelidir
Değeri düşük ancak değeri yüksek mallar taşınır. Dünya ticaretinde ürün çeşitliliği
Artan rekabet ve hızlanan iş süreçleri.
Uçakların ulaşım aracı olarak avantajları nedeniyle hava kargo taşımacılığının popülaritesi artıyor.
Tercih etmemizin nedenlerinden biri de bu
Hava kargo taşımacılığı küresel ekonomik koşullarla yakından bağlantılı dinamik bir ortamdır.
sektör. küresel ekonomik büyüme. ekonomik reform, serbest ticaret
Anlaşma ve ekonomik entegrasyon.

Hava kargo, 1930’lu ve 1940’lı yıllarda zaten öngörülebilir olan sağlıklı bir gelişme gösterdi.
Havayolunun en önemli gelir kaynağı olma hedefine henüz ulaşılamadı. hava durumu
Yük taşımacılığından elde edilen gelir, yolcu taşımacılığından elde edilen gelirden daha düşüktür
Bunun birkaç ana nedeni var. Bunlardan ilki diğer ulaşım sistemleriyle ilgilidir.
Nispeten pahalı. İkinci sebep ise şu anda kullanılan uçakların özel olmasıdır.
Malların nakliyesi için tasarlanmamıştır. Üçüncü sebep ise yönetici sayısının çokluğudur.
Çünkü karlı bir yatırım olmadığına dair yaygın bir inanış var. Hava yoluyla posta taşımacılığı dünyanın ilk hava kargo taşımacılığı ürünüdür,
Havayolunun kargo gelirinin yaklaşık %7’sini oluşturur. 2002 yılı verilerine göre kargo uçaklarının taşıdığı kargonun payı uluslararası düzeydedir.
Artış yüzde 14,3, iç hat uçuşları ise yüzde 6,2 arttı. Bunlar sadece kargo taşıyan havayolları.
Çünkü sayıları giderek artıyor.

Kargo Ücreti:--EUR